Oppsett av Tripletex-integrasjonen
Kjell Rune Monsø avatar
Skrevet av Kjell Rune Monsø
Oppdatert over en uke siden

Steg 1: Opprett en brukernøkkel for Sonya

For at Sonya skal kunne snakke med Tripletex må du gi den tilgang ved å opprette en brukernøkkel.

Etter at du har logget inn i Tripletex, går du til Selskap→Ansatte. Velg deretter din bruker og trykk på “API-tilgang”. Der vil du se et valg som heter "Ny nøkkel". Trykk på denne og du vil da få opp et grensesnitt som tilsvarer skjermbilde under.

Huk av for "Tilpasset oppsett" og "Bestem selv". Applikasjonsnavn må være "Sonya_AS". Til slutt gir du nøkkelen et valgfritt navn. Trykk deretter på "Opprett nøkkel". I det påfølgende skjermbilde vil nå kunne se nøkkelen som ble opprettet. Kopier nøkkelen, den vil kun vises en gang.

Steg 2: Gi brukernøkkelen tilganger

Reiseregning

Trykk på brukernøkkelen som du nettopp opprettet. Under "Reiseregning", gi nøkkelen tilgang til:

• Reiseregningsinnstillinger

• Å registrere reiseregninger og ansattutlegg

Huk også av "Tilgang til alle reiseregninger/ansattutlegg (inkl. godkjenning)" for "Hele selskapet".

Prosjekt

Gjør tilsvarende for prosjekt. Her trenger Sonya tilgang til:

• Prosjektinformasjon

• Prosjektstatus

• Prosjektinnstillinger

Huk også av "Hele selskapet" under Full tilgang→Alle prosjekter.

Selskap

Gi Sonya tilgang til:

• Full tilgang til selskapsinformasjon

• Lesetilgang til ansattinformasjon

Steg 3: Legg brukernøkkelen inn i Sonya

Åpne hovedmenyen ved å trykke på logoen oppe til venstre. Gå deretter til Innstillinger→Integrasjon og legg inn brukernøkkelen fra Tripletex. Huk av for hva du ønsker å synkronisere. Vent deretter på at synkroniseringen kjøres. Når synkroniseringen har kjørt vil alle ansatte i Tripletex kopieres over til Sonya og dukke opp under Innstillinger→Brukere.

Steg 4: Sett opp kostnadskategori for kjøregodtgjørelser og dietter (valgfritt)

Sonya trenger å vite hvilke kostnadskategori som kjøregodtgjørelser og dietter skal føres på. For å sette opp dette går du til Utlegg & Reise→Innstillinger og blar nederst på siden. For å legge til eller endre kostnadskategori trykker du på de tre prikkene til høyre og velger "Rediger". Legg deretter inn kostnadskategori i feltet "ekstern referanse".

Steg 5: Ferdig 🎉

Integrasjonen er ferdig konfigurert. Så fort utlegg-/reiseregninger blir godkjent i Sonya, vil de automatisk overføres til Tripletex. De vil da dukke opp under "Reiser og utlegg" ferdig godkjent. Du kan når som helst sjekke status på overføringene under Utlegg & Reise→Arkiv. Om det skulle oppstå feil, anbefaler vi å ta en titt på denne artikkelen.