Oppsett av PowerOffice Go-integrasjonen
Kjell Rune Monsø avatar
Skrevet av Kjell Rune Monsø
Oppdatert over en uke siden

Steg 1: Opprett en klientnøkkel for Sonya

For at Sonya skal kunne snakke med PowerOffice Go må du gi den tilgang ved å opprette en klientnøkkel.

Etter at du har logget inn i PowerOffice Go, går du til Meny→Innstillinger→Utvidelser. Trykk deretter på “Legg til utvidelse”. Du vil da få opp et grensesnitt som tilsvarer skjermbilde under. Velg "Sonya" fra listen over utvidelser, kopier klientnøkkelen og trykk "Ok".

Steg 2: Legg klientnøkkelen inn i Sonya

Gå til Meny→Innstillinger→Integrasjon og legg inn klientnøkkelen fra PowerOffice Go. Huk av for hva du ønsker å synkronisere. Vent deretter på at synkroniseringen kjøres. Når synkroniseringen har kjørt vil alle ansatte i PowerOffice Go overføres til Sonya og dukke opp under Meny→Brukere.

Steg 3: Legg inn konto og MVA-kode på utleggstypene (valgfritt)

For at utleggene skal kunne posteres riktig i PowerOffice Go, må man sette opp utleggstypene i Sonya med riktig regnskapskonto og MVA-kode. Vi vil automatisk forsøke å fylle inn disse verdiene når integrasjonen settes opp.

I visse tilfeller kan det hende at man ønsker å postere ting på andre kontoer. Du har derfor mulighet til å endre standardverdiene som vi har lagt inn. Før du gjør dette, kan det være hensiktsmessig å gå igjennom alle utleggstypene med regnskapsføreren din. Da kan dere bli enig om hvilke utleggstyper dere skal ha og hvilke regnskapskonto og MVA-kode disse skal føres på.

Gå deretter til Meny→Innstillinger→Utlegg→Utleggstyper. Her legger du inn regnskapskonto og MVA-kode på hver enkelt utleggstype. Du kan også legge inn flere regnskapskontoer og MVA-koder på samme utleggstype.

Steg 4: Sett opp konto for kjøregodtgjørelser og dietter (valgfritt)

Sonya trenger å vite hvilke regnskapskontoer som kjøregodtgjørelser og dietter skal føres på. For å sette opp dette for kjøregodtgjørelser, går du til Meny→Innstillinger→Utlegg→Kjøregodtgjørelse. For dietter går du til Meny→Innstillinger→Utlegg→Dietter.

Steg 5: Ferdig 🎉

Integrasjonen er ferdig konfigurert. Så fort utlegg-/reiseregninger blir godkjent i Sonya, vil de automatisk overføres til PowerOffice Go. De vil da dukke opp under Rapporter→Ansattreskontro. Du kan når som helst sjekke status på overføringene under Meny→Utlegg. Om det skulle oppstå feil, anbefaler vi å ta en titt på denne artikkelen.

⚠️ Etter at utleggene, kjøregodtgjørelsene og diettene er overført til PowerOffice Go er det ikke mulig å gjøre endringer på dem. Det kan derfor være hensiktsmessig å legge til regnskapsføreren din som godkjenner i Sonya. De kan da kvalitetssikre at utlegg-/reiseregningen er korrekt før den overføres til PowerOffice Go.